fbpx

Meer warmte voor minder geld?

Ketel vervangen Jabbeke

Een nieuwe ketel of verwarmingsinstallatie plaatsen in Jabbeke, met slimme thermostaat en besparen op je aardgasfactuur?

4.8/5

4.8 op 5 | 53 reviews

Nieuwe cv ketel plaatsen in Jabbeke of je huidige vervangen?

Op zoek naar een betrouwbare, transparante en ervaren installateur in Jabbeke om je ketel te vervangen? Zoek niet langer, we plaatsen jouw nieuwe ketel of verwarmingsinstallatie al vanaf 2.600 euro. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak!

Waarom je ketel vervangen?

Je oude CV ketel vervangen door een nieuwe ketel of verwarmingsinstallatie zorgt voor een hoger rendement & het is vaak ook beter voor het milieu. De efficiëntie van oude CV ketels neemt na verloop van tijd af en dat heeft natuurlijk gevolgen voor je verbruik en dus ook je portemonnee. 

Ook al lijkt het of je huidige ketel nog perfect werkt, toch is het vaak een goede investering om hem te vervangen door een nieuw en zuiniger alternatief of een andere soort verwarmingsinstallatie. Zeker wanneer je in tussentijd bijvoorbeeld zonnepanelen hebt laten installeren.

Ontdek de verschillende mogelijkheden voor een nieuwe verwarmingsinstallatie.

Je huidige ketel vervangen met een nieuwe...

Plaats een nieuwe condensatieketel met slimme thermostaat in Jabbeke en bespaar gemakkelijk tot 30% op je aardgasfactuur!

Bespaar tot 90% op uw gasfactuur en gebruik je eigen zonnestroom.

Zet de warmte van de zon efficiënt om in warm water. Bespaar tot 70% op je gas voor warm water.

ERVAREN INSTALLATEUR VAN VOLGENDE MERKEN

Wanneer je ketel vervangen?

De cv-ketel of hun verwarmingsinstallatie vervangen doen veel mensen in Jabbeke veel te laat en dat is wanneer de oude het definitief heeft begeven. Toch wacht je beter niet tot het zover komt. Hieronder geven we de 5 meest voorkomende situaties mee wanneer je het best een nieuwe ketel of verwarmingsinstallatie plaatst.

Je huidige ketel is 15 jaar of ouder...

Een ketel die 15 jaar en ouder is verbruikt makkelijk tot wel 30% meer dan de recente gasketels. Je oude cv-ketel vervangen zal daarmee onmiddellijk een positief effect hebben op je energiefactuur, en dat is buiten de (nog duurzamere) warmtepomp & zonneboiler gerekend. Naast de directe invloed op je portemonnee kan ook het onderhoud een stuk moeilijker verlopen. Zo zijn wisselstukken voor zeer oude ketels een stuk moeilijker (of zelf niet) verkrijgbaar.  

Het rendement van je cv-ketel vermindert.

Verwarm je niet meer zo snel als vroeger? Of heb je de indruk dat je verwarming soms wel wat tijd nodig heeft om op gang te komen? Dan kan dat een eerste teken zijn dat het rendement van je ketel erop achteruit gaat. Wanneer het rendement van je ketel onder de 90% zakt, is het een goed idee om een nieuwe ketel of verwarmingsinstallatie te plaatsen. Om te achterhalen hoeveel het rendement van je ketel bedraagt, kan je het laatste attest van je periodiek onderhoud raadplegen.

Je energie factuur stijgt of blijft hetzelfde bij lager verbruik.

Merk je dat je energiefactuur jaar na jaar toeneemt met hetzelfde of zelf een lager verbruik? Dan kan het zeer goed zijn dat er iets mis is met je huidige verwarmingsketel. Ben je niet zeker of je CV-ketel nog goed werkt kan je gerust contact opnemen met 1 van onze experts en dan bekijken we samen of een nieuwe verwarmingsinstallatie plaatsen een slimme zet is. 

Vaak panne's of een defect met je huidige ketel.

Een kapotte ketel of ketel die niet meer werkt, dat vindt niemand leuk. Wanneer je 1 van volgende zaken (vaak) tegenkomt is het echt wel een goed idee om een nieuwe ketel te plaatsen. 

  • Je ketel werkte plots niet meer of er ging een onderdeel stuk 
  • Je cv-ketel starte niet meer op of reageerde niet op de bediening via de thermostaat. 
  • Je verwarmingsketel verwarmde niet tot op de gevraagde temperatuur of het duurde enorm lang. 


Als je 1 (of meerdere) van bovenstaande zaken vaak tegenkomt dan lopen de herstellingskosten zeer snel op. Hou er ook rekening mee dat naarmate je ketel ouder wordt (15 jaar en ouder…) het steeds moeilijker (en duurder) wordt om de correcte wisselstukken te vinden om je ketel te herstellen in geval van een panne of defect. Het laatste wat we willen is dat je enkele dagen in de kou zit omdat een wisselstuk niet te krijgen is. Om dergelijke situaties te vermijden is het daarom zeer slim om op tijd je oude ketel te vervangen. 

Je verbruik - woning - thuissituatie zijn veranderd.

Heb je recent je huis beter geïsoleerd? Zonnepanelen op je dak laten installeren? Heb je een zwembad geplaatst? Zijn de kinderen het huis uit of is je gezin uitgebreid? Het zijn allemaal vragen die je moet stellen bij het kiezen van een nieuwe ketel/ verwarminginstallatie. Benieuwd welke combinatie het best bij jou past? Neem contact op met 1 van onze experts. 

Offerte ter plaatse

Onze expert komt bij je langs in Jabbeke.

Laat je gegevens achter. Binnen een werkdag maken we een afspraak om bij je langs te komen. 

Online offerte binnen 24u

Liever zelf van op afstand een offerte genereren? 

Producten

Service

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven met tips & tricks, interessante weetjes en meer? Schrijf je hieronder in!