fbpx

Veelgestelde vragen

FAQ

We bespreken dit graag met u persoonlijk. Neem zeker contact op met ons. Enkele indicatoren om je ketel te vervangen kunnen zijn:

 • Waterlekken
 • Herhaaldelijke pannes
 • Ouder dan 15 jaar
 • Geen condensatietechnologie
 • Na het laatste onderhoud bleek het rendement onvoldoende te zijn.
 • U twijfelt aan de veiligheid

Bosch condensatieketels hebben een bewezen staat van dienst. We installeren enkel toestellen die al 20 jaar worden doorontwikkeld. Ook kunnen de branders gemakkelijk geopend worden zodat tijdens het onderhoud de warmtewisselaar grondig gereinigd kan worden. Bovendien garandeert Bosch nieuwe wisselstukken tot minimum 20 jaar na productie van het laatste artikel van de reeks.

Herstellen van een defect aan je ketel, ontdek hier onze merken.

Jazeker. We kunnen op aanvraag van de klant alle merken plaatsen. Maar uit ervaring weten we dat Bosch voor de huishoudelijke condensatieketels de beste keuze is.

Absoluut, er zijn verschillende alternatieven voor condenserende gasketels op de markt. Wij luisteren graag naar je wensen en bespreken dan samen de mogelijke opties. Keuzetwijfels?

Mogelijks. Wij helpen u om aan de nodige voorwaarden te voldoen. U kunt alvast volgende websites nalezen:

Door de condensatietechnologie herwinnen condenserende ketels warmte uit de rookgassen die vroeger verloren ging door de schoorsteen. Dit verklaart waarom het rendement meer dan 100% kan bedragen. Ook branden condensatieketels op lagere temperaturen dan ouderwetse ketels. Bovendien zijn nieuwe ketels beter geïsoleerd, waardoor de stilstandsverliezen een stuk minder zijn.

U kunt het noodnummer eenvoudigweg opbellen na de werkuren en op zon- en feestdagen. Het noodnummer vindt u terug op de installatiesticker van Pattyn die op je verwarmingstoestel kleeft.

Standaard heeft u 7 jaar garantie vanaf de installatiedatum.

Soms. Het is mogelijk om u thermostaat te behouden indien je thermostaat schakelt met een potentiaalvrij contact. Neem hiervoor contact op met ons.

Ja, dit is mogelijk met een ‘slimme’ thermostaat. Zo’n thermostaat wordt geconnecteerd met je wifinetwerk. Met de hulp van een app op je smartphone kunt u dan de verwarming bij je thuis van eender waar bedienen.

Ja, je mag nog steeds je oude mazoutketel vervangen maar enkel wanneer er geen aardgasleiding in je straat ligt. Met andere woorden, indien het mogelijk is om je woning op aardgas aan te sluiten, dan mag je geen mazoutketel meer plaatsen en kies je beter voor een warmtepomp of gasketel. Een hybride systeem installeren we natuurlijk ook. Dan werkt de stookolieketel enkel bij heel koude buitentemperaturen. Bij mildere buitentemperaturen gaat de warmtepomp in werking.

Ja, je kan de mazoutketel op afstand besturen door middel van onze app. Zo wordt het heel gemakkelijk om je systeem te bedienen en verbruik je minder.

Ja, we combineren zeker je mazoutketel met hernieuwbare energie. Hieronder vind je twee van onze meest geplaatste systemen.

We plaatsen een warmtepomp en installeren dus een hybride opstelling. De stookolieketel helpt de warmtepomp wanneer de buitentemperatuur te laag wordt. In combinatie met elektrische zonnepanelen is dit de beste oplossing om zo efficiënt en budgetvriendelijk mogelijk de woning en het warm water op te warmen.

Om het sanitair water op te warmen plaatsen we een zonneboiler. De zonneboiler is in staat om 60% van het warm water te leveren via zonne-energie.

 • Als je veel warm water gebruikt, bijvoorbeeld als je een groot gezin hebt.
 • Als je geen grote werken wilt uitvoeren, want een warmtepompboiler is makkelijk te installeren.
 • Als je zonnepanelen hebt. Zo werkt je boiler op zelfgeproduceerde energie.
 • Wanneer er geen gasaansluiting is in je woning.
 • Bij het vervangen van een elektrische boiler.
 • Elektrische boiler: In het geval van een gewone regendouche loopt het bedrag op 1,2 euro voor een douche van 5 minuten. Omgerekend is dat 8,4 euro per week.
 • Gasboiler: Voor consumenten met een regendouchekop komt het neer op 43 cent voor een douchebeurt van 5 minuten. Doe je dit elke dag, dan betaal je gemiddeld 3,01 euro per week.
 • Warmtepompboiler: Wie doucht met een regendouchekop, betaalt 40 cent voor een douche van 5 minuten. Doe je dat dagelijks, dan kost je dat gemiddeld 2,8 euro per week.

Absoluut! Het rendement van een warmtepomp wordt aangegeven met een COP-waarde (Coefficient of Performance). De COP van een warmtepompboiler bedraagt 3 à 3,5. Dit betekent dat per 1 kW elektriciteit input, er een output is van 3,5 kW warmte. Een gasboiler en elektrische boiler hebben een output van minder dan 1 kW.

De waterbehoefte is afhankelijk van het aantal verbruikers. Een gezin van 4 verbruikt ongeveer 350l per dag. Zo volstaat een inhoud van 200l aan 40°C om de waterbehoefte te dekken.

Bij zeer koude weersomstandigheden kan de warmtepompboiler elektrisch bijverwarmen

Een warmtepompboiler neemt meer plaats in dan een traditionele elektrische boiler omdat het toestel naast de boiler ook een warmtepomp omvat.

In verwarmde ruimtes of ruimtes kleiner dan 20 m³, is het noodzakelijk om luchtkanalen te voorzien. Wil je dat liever niet? Installeer je warmtepompboiler dan in een ruime, onverwarmde garage, kelder of zolder.

Jazeker. Alle airconditioning toestellen die we plaatsen kan je gemakkelijk via de app bedienen. Wij helpen je bij de opstart om alles in te stellen.

Veel hangt natuurlijk af van de plaats waar de airco moet komen en hoeveel ruimtes en volumes je wenst te koelen. Een installatie voor een kleine zolderkamer waar we gemakkelijk de leidingen kunnen plaatsen start vanaf een € 1.750,00. Vraag hier een bezoek aan en je zult zien dat we kwaliteit leveren aan concurrentiële prijzen.

De vroegere toestellen produceren inderdaad veel lawaai. Maar de nieuwe toestellen maken nog minder lawaai dan fluisteren. Dus minder lawaai als fluisterstil…

Een airco verbruikt natuurlijk elektriciteit maar de huidige technologie zorgt ervoor dat dit heel goed meevalt. Zeker wanneer wij de airco laten draaien op overtollige zonne-energie. Daarom raden we zeker aan om te informeren hoe je duurzamer kan wonen. Benieuwd? Klik hier

Bij zeer koude weersomstandigheden kan de warmtepompboiler elektrisch bijverwarmen

Nee. Wij gaan heel zorgvuldig te werk bij het opstarten van jouw installatie. Hierdoor zijn we 100% zeker dat de koeltechnische leidingen luchtdicht zijn en volledig gevaccumeerd. Wel belangrijk is om af en toe de filters van de binnenunits te reinigen. Ook het jaarlijks reinigen van de wisselaar van de buitenunit zorgt voor een beter rendement. Heb je liever dat wij de installatie onderhouden, dan is dit natuurlijk geen probleem.

Hoe vaker u stroom opslaat in uw autobatterij, hoe minder u aan openbare laadpalen moet opladen! U krijgt dus gratis elektriciteit en u doet tot 5x winst.

Een laadpaal is een noodzakelijke installatie voor uw eigen elektrisch voertuig, maar u kunt ook verdienen aan uw laadpaal door die te delen.

Uw eigen energie opslaan in uw voertuig is gratis, terwijl een publieke laadpaal veel duurder is.

Een laadpaal is erg compact. We bekijken ter plaatse de mogelijkheden.

Een laadpaal slaat de ongebruikte elektriciteit van uw zonnepanelen op in uw autobatterij, in plaats van ze aan het net terug te leveren. Zo kunt u die energie gebruiken om te rijden, en koopt u geen energie aan een exponentieel hogere prijs.

Een laadpaal plaatsen gaat snel en efficiënt. Meestal plaatsen we een slimme laadpaal binnen 1 werkdag.

 Een ‘slimme’ laadpaal zorgt ervoor dat u gratis elektriciteit opslaat, of laadt aan de goedkoopste tarieven.

U kunt rekenen op heel wat subsidies (en zelfs leningen) om in een laadpaal te investeren, afhankelijk van uw situatie..

Wij bieden enkel eersteklas laadpalen aan, die automatisch tot 25 jaar garantie hebben (op het product én eventuele herstellingen).

Wij vragen alle premies aan, zodat u een directe return on investment hebt.

 

Producten

Service

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven met tips & tricks, interessante weetjes en meer? Schrijf je hieronder in!