fbpx

Zonnepanelen plaatsen in 2023? Een interessante en lucratieve investering.

3 min leestijd
Zonnepanelen plaatsen 2023

In Vlaanderen staat duurzaamheid en groene energie centraal, en vormen zonnepanelen een stralend voorbeeld van hoe technologie en ecologie hand in hand gaan. Terwijl de wereld zich blijft ontwikkelen en zich aanpast aan veranderende energiebehoeften, blijft de keuze voor zonnepanelen een krachtige stap richting een duurzamere toekomst. In dit artikel zullen we verkennen waarom het plaatsen van zonnepanelen in Vlaanderen in 2023 niet alleen milieuvriendelijk, maar ook een slimme financiële zet is.

1. Financiële voordelen van zonnepanelen

Het economische aspect van zonnepanelen blijft onmiskenbaar aantrekkelijk. Hoewel de initiële investering enigszins kan afschrikken, bieden zonnepanelen op lange termijn aanzienlijke financiële voordelen. Je gebruikt namelijk je eigen opgewekte energie. Dit vertaalt zich direct in een lagere energiefactuur. Je ontvangt daarenboven een vergoeding voor de stroom die je niet verbruikt en terug op het net injecteert.

2. Premie tot 750 euro in 2023

Geniet tot eind 2023 van de verhoogde premie! Dankzij de zonnepanelen premie krijgen inwoners van Vlaanderen een financiële ondersteuning tot 750 euro bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Wij zijn een Rescert gekeurde firma waardoor al onze klanten recht hebben op deze premie.

3. Energieonafhankelijkheid door zonnepanelen

De volatiliteit van energieprijzen is het laatste jaar meer dan duidelijk geworden. Door te investeren in zonnepanelen en thuisbatterij, neem je de controle over je energievoorziening voor een groot deel in eigen handen. Je genereert je eigen elektriciteit, wat de afhankelijkheid van de energiemarkt vermindert. Het concept ‘Gebruik je eigen energie’ is waar heel onze visie rond gebouwd is. We bieden tal van oplossingen om zo veel mogelijk van je eigen stroom te gebruiken en zo weinig mogelijk terug op het net te steken.

4.Zonnepanelen plaatsen doen je gebouw in waarde stijgen

Het spreekt voor zich dat een woning met zonnepanelen meer waard is. De lagere energiekosten en betere EPC score zijn hiervan een voorbeeld. De aanwezigheid van zonnepanelen betekent meestal ook dat de woning goed onderhouden werd.

5.  Efficiëntere zonnepanelen voor een lagere prijs

De technologie achter zonnepanelen heeft zich voortdurend ontwikkeld, wat heeft geleid tot aanzienlijke verbeteringen in efficiëntie en prestaties. Moderne zonnepanelen zijn compacter, esthetischer en efficiënter dan ooit tevoren en dit tegen een veel lagere prijs dan pakweg 10 jaar geleden. In 2023 kunt u met geavanceerde technologieën meer energie genereren met minder panelen, wat resulteert in een hogere opbrengst van uw investering. Onze nieuwe panelen genereren tot 435 Wp en zijn voorzien van TopCon technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de temperatuur in de cel lager blijft waardoor de panelen in warme periodes meer energie blijven leveren.

Conclusie

In 2023 blijft de beslissing om zonnepanelen te plaatsen in Vlaanderen een wijze keuze. De voordelen van duurzaamheid, financiële besparingen, energieonafhankelijkheid en waardestijging van je woning blijven van kracht. Het investeren in zonnepanelen is niet alleen een stap naar een groenere wereld, maar ook een stap richting een winstgevende en duurzame toekomst. Neem dus vandaag nog contact met ons op en ontvang snel een vrijblijvende offerte.

Ward Pattyn

Jouw Energie Expert - Zaakvoerder

Producten

Service

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven met tips & tricks, interessante weetjes en meer? Schrijf je hieronder in!