fbpx

5 Redenen waarom het plaatsen van een hybride warmtepomp een slimme zet is.

3 min leestijd
5 redenen waarom hybride warmtepomp plaatsen

Als ervaren installateur van verwarmingsoplossingen begrijpen we bij Pattyn Energietechnieken als geen ander hoe belangrijk het is om bij te dragen aan duurzaamheid en energie-efficiëntie. In Vlaanderen, waar de focus op groen wonen en verantwoord energieverbruik groeit, kan het plaatsen van een hybride warmtepomp een slimme en toekomstgerichte keuze zijn. In dit artikel bespreken we redenen waarom een hybride warmtepomp installeren in Vlaanderen interessant is voor jou en je woning.

1. De hybride warmtepomp kiest steeds de goedkoopste bron

Hybride warmtepompen zijn bekend om hun indrukwekkende energie- en kostenefficiëntie in woningen waar de isolatie niet voldoende is om ervoor te kiezen om enkel met een warmtepomp te verwarmen. De lucht-water warmtepomp voorziet over het algemeen in ongeveer 80% van je verwarming en warm water. De condensatieketel springt bij wanneer de warmtepomp niet meer efficiënt genoeg is. De hybride warmtepomp gaat continu verschillende parameters onderzoeken en vergelijken zoals de buitentemperatuur, eventuele beschikbare energie in de zonnepanelen en vraagt via de digitale meter de prijzen per kwartier van zowel gas als elektriciteit op. Zo ben je steeds zeker dat je steeds de meest economische keuze maakt en dit vertaalt zich in een lagere energiefactuur.

2. Milieuvriendelijk Verwarmen

Het verminderen van de ecologische voetafdruk is een uitdaging waar we allemaal aan bijdragen. Doordat een hybride warmtepomp in het merendeel van je verwarming voorziet, draag je actief bij aan een groenere toekomst. Deze systemen maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen om je huis te verwarmen. Hierdoor vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk en draag je bij aan het behoud van de natuurlijke omgeving.

3. Bewezen technologie

De hybride warmtepomp is niet aan zijn proefstuk toe. Alhoewel de hybride warmtepomp de laatste tijd veel meer in de kijker staat, is het geen nieuw concept. In de jaren ‘70 verwarmden we in Vlaanderen reeds woningen met een warmtepomp. De condensatieketel is reeds 25 jaar ingeburgerd. De hybride warmtepomp combineert deze beide bewezen technologieën waardoor het systeem bedrijfszeker werkt.

4. Financiële Voordelen en Incentives

Als huiseigenaar wil je natuurlijk niet alleen het milieu helpen, maar ook je portemonnee sparen. Gelukkig zijn er in Vlaanderen tal van financiële stimuleringsmaatregelen beschikbaar voor het installeren van een hybride warmtepomp. Denk aan premies, subsidies en belastingvoordelen die de initiële investering aanzienlijk kunnen verlagen en de terugverdientijd verkorten.

5. Toekomstbestendig en waardeverhogend

Door een hybride warmtepomp te plaatsen maak je je woning toekomstbestendig. De vraag naar energie-efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen groeit gestaag. Hierdoor zal je huis niet alleen aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers, maar ook in waarde stijgen. Met een hybride warmtepomp ben je klaar voor de energietransitie en draag je bij aan een duurzame toekomst voor Vlaanderen.

Onze experts staan klaar om je te helpen bij het installeren van een hybride warmtepomp die perfect bij jouw behoeften en huis past. We werken enkel met bekende merken zoals Bosch en Daikin. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe je kunt profiteren van de vele voordelen van deze innovatieve verwarmingsoplossing. Samen creëren we een comfortabel, duurzaam en milieuvriendelijk huis voor jou en toekomstige generaties.

Ward Pattyn

Jouw Energie Expert - Zaakvoerder

Producten

Service

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven met tips & tricks, interessante weetjes en meer? Schrijf je hieronder in!