Verwarmingsketel vervangen

7 jaar garantie op je nieuwe ketel

 • Advies op maat. Offerte binnen de 24u!

 • Erkend door Vlaamse Overheid

 • Snelle plaatsing bij dringende problemen

 • Slimme thermostaten

 • Uitstekende dienst-na-verkoop: 7/7 bereikbaar via noodnummer

Offerte aanvragen

"We hadden reeds verschillende installateurs over de vloer maar bij geen enkele hadden we echt vertrouwen in de goede afloop. Blij dat we jullie gekozen hebben!"

Benjamin D.C.

"We kregen verschillende offertes voor het vernieuwen van onze stookruimte binnen maar kozen uiteindelijk voor jullie. We zijn uitermate tevreden over deze keuze..."

Xavier M., Installatie condensatieketel en zonneboiler

Hoe gaan we te werk?

Vlotte communicatie en vakmanschap

1

Afspraak maken of offerte aanvragen

Je kan een afspraak maken door ons te contacteren via de contactpagina of door het formulier in te vullen

2

Grondige analyse

Tijdens een bezoek of videocall overlopen we samen aan welke eisen de nieuwe condensatieketel en installatie moeten voldoen. We bereken hoeveel verwarmingsvermogen en warm waterpoductie u nodig heeft. Bijvoorbeeld wordt de afweging gemaakt indien u een extra warm water boiler nodig heeft of indien je huidige boiler net overbodig is. Ook wordt er geanalyseerd hoe we de rookgasafvoer gaan plaatsen en welke thermostaat het best bij u past.

3

Ontmanteling huidige installatie

Om te beginnen wordt de woning beschermd om schade te voorkomen. Daarna starten we met de ontmanteling van de huidige ketel en/of boiler, en alle verweerde leidingen. Alle verwijderde materialen worden door ons afgevoerd voor recyclage!

4

Spoelen installatie + plaatsen filter

Tijdens de afbraak analyseren we het CV-water. In sommige installaties merken we dat er door de jaren heen veel vuil en slib zit. Indien nodig spoelen we dan de volledige installatie om te voorkomen dat het vuil in de nieuwe ketel terecht komt. We plaatsen ook steeds een magneetfilter. Deze filter beschermt de nieuwe condensatieketel tegen het CV-water dat terug naar de ketel stroomt door het vuil op te vangen. Bij Bosch geven ze aan dat meer dan 90% van de ketels die op jonge leeftijd problemen heeft, te wijten is aan slechte waterkwaliteit.

5

Opstart + keuring

Het verwarmingscircuit wordt met water gevuld, ontlucht en gecontroleerd op lekken. Ook het waterdebiet aan alle tappunten wordt nagezien. De gasleiding testen we grondig op eventuele verliezen. Wanneer alle tests succesvol zijn, starten we de ketel op. Tot slot voeren we een rookgastest uit en stellen het officiële keuringsrapport op.

6

Service na installatie + noodnummer

Na de oplevering kan je steeds rekenen op onze snelle en kwalitatieve service. Elke ketel wordt voorzien van een onderhoudssticker waarop een noodnummer vermeld staat. Via dit noodnummer zijn we steeds bereikbaar, ook op zon- en feestdagen!

Vaak gestelde vragen

Wanneer moet ik mijn oude ketel vervangen?
We bespreken dit graag met u persoonlijk. Neem zeker contact op met ons.
Enkele indicatoren om je ketel te vervangen kunnen zijn:

 • Waterlekken
 • Herhaaldelijke pannes
 • Ouder dan 15 jaar
 • Geen condensatietechnologie
 • Na het laatste onderhoud bleek het rendement onvoldoende te zijn.
 • U twijfelt aan de veiligheid
Waarom installeren jullie Bosch condensatieketels?
Bosch condensatieketels hebben een bewezen staat van dienst. We installeren enkel toestellen die al 20 jaar worden doorontwikkeld. Ook kunnen de branders gemakkelijk geopend worden zodat tijdens het onderhoud de warmtewisselaar grondig gereinigd kan worden. Bovendien garandeert Bosch nieuwe wisselstukken tot minimum 20 jaar na productie van het laatste artikel van de reeks.
Plaatsen jullie ook andere merken dan Bosch?
Jazeker. We kunnen op aanvraag van de klant alle merken plaatsen. Maar uit ervaring weten we dat Bosch voor de huishoudelijke condensatieketels de beste keuze is.
Kunnen andere energiebronnen overwogen worden om mijn gasketel te vervangen?
Absoluut, er zijn verschillende alternatieven voor condenserende gasketels op de markt. Wij luisteren graag naar je wensen en bespreken dan samen de mogelijke opties. Keuzetwijfels?
Heb ik recht op een premie?
Mogelijks. Wij helpen u om aan de nodige voorwaarden te voldoen. U kunt alvast volgende websites nalezen:

 • Gas.be: Vervang je oude gasketel (+20 jaar) en bespaar €500
 • Vlaamse Overheid premies voor verwarming: https://www.vlaanderen.be/premies-voor-verwarming
Waarom bespaart een condensatieketel tot 30% energie?
Door de condensatietechnologie herwinnen condenserende ketels warmte uit de rookgassen die vroeger verloren ging door de schoorsteen. Dit verklaart waarom het rendement meer dan 100% kan bedragen. Ook branden condensatieketels op lagere temperaturen dan ouderwetse ketels. Bovendien zijn nieuwe ketels beter geïsoleerd, waardoor de stilstandsverliezen een stuk minder zijn.
Hoe werkt het noodnummer?
U kunt het noodnummer eenvoudigweg opbellen na de werkuren en op zon- en feestdagen. Het noodnummer vindt u terug op de installatiesticker van Pattyn die op je verwarmingstoestel kleeft.
Hoe lang heb ik garantie?
Standaard heeft u 7 jaar garantie vanaf de installatiedatum.
Kan ik mijn huidige thermostaat behouden?
Soms. Het is mogelijk om u thermostaat te behouden indien je thermostaat schakelt met een potentiaalvrij contact. Neem hiervoor contact op met ons.
Kan ik mijn verwarming vanop afstand bedienen?
Ja, dit is mogelijk met een 'slimme' thermostaat. Zo’n thermostaat wordt geconnecteerd met je wifinetwerk. Met de hulp van een app op je smartphone kunt u dan de verwarming bij je thuis van eender waar bedienen.